Saturday, November 20, 2010
Biskut Susu
Bahan-bahan ( satu adunan boleh dpt hampir 100 biji )
* 250grm tepung jagung
* 1 tin susu pekat manis (yang kecik jgn abiskan)
* 1 sudu baking powder
* butter /marjerin untuk uli tepung
* perwarna -ikut suka
Cara-cara
1. Gaulkan tepung + susu cair
2. Bila tepung dan susu dah sebati tambah marjerin utk menjadi doh .
3. Bahagian doh kepada dua bahagian - satu letak warna merah or warna yang disukai
4. Bakar dlm oven 180 = 15 minit...dah masak sejukan dulu baru alihkan dari dulang pembakar
5. Perhatian: Biskut nie amat lembut dan cair didalam mulut, jadi berhati2 bila mengangkat biskut dari dulang pembakar...pastikan sejuk betol baru alihkan..
* Jika inginkan lebih lemak, golekkkan dalam susu tepung lepas dibakar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment