Bahan-bahan ( 5~6 )
100g cream cheese
50g non-salt butter
100g gula halus
3bj telur (asingkn putih & kuning)
2sudu besar air perahan lemon
1bj parutan kulit lemon
diayak: 160g tepung gandum dan 1 1/2 sudu teh baking powder
Cara-cara
1. Pukul cream cheese, butter dan gula sampai kembang.
2. Dlm mangkuk yg lain, pukul putih telur sampai betul2 kembang(meringue).
masukkn dlm adunan(1) kuning telur dan pukul sampai rata. Kemudian masukkan
putih telur yg telah dipukul kembang td dan kacau lg sampai rata.
3. Masukkn jus lemon dan kulit lemon. Kacau rata.
4. Masukkn bhn yg diayak dan kacau adunan sehingga sebati.
5. Lapik bekas dgn kertas minyak.
6. Tuangkan adunan dlm bekas 4segi panjang dan bakar dlm oven pd suhu 170C
selama 40 min.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment